Gerekli Malzemeler (çapı 40 olan tepsiye göre): 12 kişiliktir
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 litre sıcak su
İçine:
* İsterseniz maydanoz
Hamur için gerekenler:
* 5 yumurta
* ılık su
* 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tarif :
2. Hamurdan 10-11 tane yufka yapılır.
4. Öbür yufkalar da kaynayan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine konulur ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
6. Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.
** Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.
haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde gidiyor.